Historie

Ten eerste de naam “De Grondslag”. Deze naam komt voort uit het idee dat Ben Agterberg de grondlegger is van het bedrijf. Ben Agterberg, tot op heden nog fanatiek beoefenaar van de paardensport in het springen, begon jaren geleden samen met zijn drie broers bij het bedrijf van zijn vader: de firma Agterberg. En sinds 1988 is hij samen met zijn vrouw Conny eigenaar van de pensionstal “de Utrechtse Manege”

Toen in 1992 een parcoursbouwer uit Engeland werd uitgenodigd door Ben vertelde deze man dat hij werkte voor een bedrijf dat fibers verwerkte om sportvelden te stabiliseren. Dit was niet tegen dovemans oren gezegd en een week later zat Ben al met het voltallige bestuur van PSV in Engeland om de tafel. Dit heeft geleid tot op heden nog een van de beste voetbalvelden van Nederland.

En zo had de firma Agterberg in 1994 hun primeur bij de Wereldruiterspelen in Den Haag. Er ging tijdens dit evenement erg veel mis maar over de bodem was niks dan lof. Deze bodem bestond toen echter nog uit een mengsel van zand, fibers en houtchips. Omdat bij intensief gebruik de houtchips te snel sleten werd dat vervangen door geotextiel. Bij het Europees kampioenschap in Arnhem van 1998 bleek dit ook een fantastische verbetering te zijn.

Vandaag de dag worden de bodems nog steeds gemaakt van een goede kwaliteit zand, geotextiel en al naar behoefte met fibers. En nu Ben sinds 2000 alleen is door gegaan onder de naam “De Grondslag”, beschikt hij over genoeg ervaring voor ruimschoots advies voor particulier tot wedstrijdpiste op ieder niveau.

 

 

© De Grondslag | realisatie: Pulso creative